El Detectiu Conan

Aquí podeu comentar les vostres sèries d'anime i els vostres mangues preferits.
Regles del fòrum
Recordeu-vos d'escriure com a mínim 4 línies.
Recordeu-vos d'argumentar les coses sempre que pugueu.
Totes les Normes del fòrum
Respon
Avatar de l’usuari
HpConan
1r Orde de Merlí
1r Orde de Merlí
Entrades: 1362
Membre des de: dv. maig 23, 2003 2:00 am

El Detectiu Conan

Entrada Autor: HpConan »

Imatge


Obro un tema, a petició de la Padfoot ;D, sobre el detectiu Conan. El meu Conaaan. :P És una mica reciclant l’antic post que vaig fer en el tema de Imatges del teu manga, però totalment ampliat i actualitzat.

AVÍS: AQUEST RESUM NO ESTÀ GAIRE ACTUALITZAT ^^' XD

Amb imatges, faré descripcions dels personatges, i aniré fent resum de més o menys tot el que ha passat fins ara.



Homes de Negre:

Imatge dels HdN

La de dalt de tot és la Chris Vinyard... La Vermouth. No està del tot clar qui és, però és una actriu famossísima i és filla d'una altra actriu famossíssima americana.
Aquesta és amiga de l'Eri Kisaki (la mare del Shinichi)... I pel que sembla amaga un gran secret. De fet, la seva frase predilecta és A secret makes a woman woman (un secret fa dona a una dona).

El de l'esquerra és el Vodka... El seu "company-germà-cap" (depèn del capítol XD) és el de la dreta, el Gin, algú d’alt càrrec en l’Organització i que, com a dada per reconèixer-lo, és esquerrà (tot i que, en ser emmirallats, a Planeta van dir que era dretà ). Ells dos van ser qui van donar l'apotixina 4869 al Shinichi...

- Els que han anat sortint més endavant:

HdN

D’esquerra a dreta, començant per dalt:
Korn: Un gran franctirador molt eficaç. No se sap quasi bé res d’ell.
Gin: Un dels caps de l’organització. Segur que sap més del que sembla (i mira que sembla que sàpiga molt XD). Per culpa de l’afer del file 500, comença a sospitar que alguna cosa s’amaga al voltant del Kogoro Mouri...
Kir: Possiblement, força nova en l’Organització. En realitat, és la presentadora de notícies per televisió Rena Mizunashi. Després d’un afer fallit per l’Organització, queda en coma. Però no trigarà gaire en despertar-se... Explicarà al Conan i als altres secrets sobre els HdN?
Vodka: Força innocent, dintre de que és un criminal. Està sota ordres absolutes del Gin.
Vermouth: Una assassina força refinada, una mestressa de les disfresses. Va deixar òrfena la Jodie, i es va fer passar pel doctor Araide durant un cert temps. A pres una mena d’admiració vers el Shinichi; haurà de ser ell la seva “bala de plata”, el seu únic i possiblement últim rival. Tot i això, a l’amiga del Shinichi, la Ran Mouri, li té un gran respecte: la Ran va salvar la vida a una Vermouth disfressada d’assassí a Nova York.
Chianti: Una altra franctiradora eficaç. Tampoc en sabem gaire d’ella. Únicament, que sembla tenir una tírria especial cap a la Vermouth...

L’objectiu de l’organització: Pel que sembla, l’organització va agafant importants programadors per “produir” potser algun tipus de “programa” o “sistema” per poder “reviure els morts”. De moment, tot això és molt confús, i pot ser que “to raise de death against the stream of time” sigui algun missatge en clau. Paral•lelament, o connexament, qui sap, l’Organització sintetitza una mena de droga (els pares de la Haibara eren un d’aquests que la provaven de sintetitzar) que sembla que vulgui matar... o reviure... Molt confús, de moment.



Els bons:

Imatge

D'esquerra a dreta:

- Ran Mouri(16-->18 -en els últims mangues-). És la (més que) amiga de la infància del Shinichi. És del club de kàrate, plora per no res i és molt simpàtica. Té un cor com una catedral i es preocupa per tothom, i està molt atenta. No sap que el Conan és el Shinichi, tot i que ha sospitat més d’un cop alguna cosa.

- Al fons, de blau: Shinichi Kudo (16 anys). És "el detectiu del segle XX", "el nou Holmes", o "l'estudiant detectiu". De petit li agradava molt el futbol... Però va acabar enganxant-se TANT a les novel•les detectivesques (el seu pare és escriptor de novel•les de misteri), que es va convertir en un súperdetectiu (aquest és el significat de meitantei ["Meitantei Conan" és el títol original de la sèrie]). No hi ha cas que se li escapi. Però un dia va anar al parc d'atraccions Tropical Land amb la seva amiga de la infància, Ran Mouri, i va veure d'amagat unes misterioses negociacions amb uns homes vestits de negre. Però estava tan concentrat vigilant-los que no es va adonar que un altre Home de Negre el venia pel darrere. El va estabornir i, donant-li el verí experimental de "l'Organització" (que en teoria l'hauria d'haver matat), va tornar a l'estat infantil dels 6 anys. Si els Homes de Negres sabessin que el Shinichi Kudo encara seguia viu, anirien a buscar-lo i el matarien, i també a tothom del seu voltant. Per això el seu veí, el professor Agasa, li va dir que s'inventés una identitat oculta (ajuntant els noms dels seus dos autors de novel•les detectivesques preferits: Sir Arthur Conan Doyle i Rampo Edogawa), i que anés a viure a casa de la seva amiga Ran, ja que el seu pare és detectiu, i així podia anar investigant els Homes de Negre. A poc a poc, va avançant en la lluita contra els HdN.

- Noi de jaqueta blava, nano del cap triangular i noia de la diadema rosa: Mitsuhiko, Genta i Ayumi (respectivament). Junt amb el Conan i l'Ai, formen la Lliga de Detectius Júnior. Aquesta Lliga es dedica a resoldre casos d'allò més difícils. Han passat, junt amb el Conan i l'Ai, moltíssimes aventures la mar de perilloses.

- Noia entre la Lliga de Detectius Júnior, rossa: Ai Haibara. El seu nom real és Shiho Miyano i, el seu nom de l'Organització (dels Homes de Negre) era Sherry. Els seus pares van ser de l'Organització i, òbviament, 'per família', també la seva germana Akemi i ella. La seva germana va fer vida mitjanament normal (tot i que en una feina de l'Organització de robar una quantitat de milions en un banc van fer que la mateixa Organització la matés), però la Shiho es va dedicar als laboratoris de l'Organització. Va ser ella qui va desenvolupar l'APTX 4869 (la droga que va fer encongir el Shinichi). No està clar què volia crear. Se sap que l'Organització va demanar-li que la fes, però segons ella, no volia que aquella droga fos un verí (l'objectiu dels homes de negre, en teoria, és ressuscitar els morts. Potser el què volia és crear aquest "ressucitador". Però tampoc quadra perquè el Gin i el Vodka es pensen que amb el verí que donaven al Shinichi el matarien...). L'Organització no va donar explicacions convincents sobre per què havien matat la seva germana. Així que la Shiho es va revelar, i l'Organtizació la va tancar emmanillada. Però resulta que va provar la seva pròpia droga (amb alguna rata ja havia observat que havia tornat al seu estat infantil i, en una de les visites a casa del Shinichi -l'Organització havia anat un parell de cops a casa del Shinichi per assegurar-se que havia ben mort-, es va adonar que la roba de nen dels calaixos havia desaparegut...) i així es va fer petita, podent-se escapar de l'Organització. Va anar a parar a mans del doctor Agasa i va agafar el nom d'Ai Haibara (compost, també, dels noms de dues dones detectius: V. I. [pronunciat 'ai', en anglès] Washawky i de Cordella Grey ['cendra', en japonès, és "Hai"]).
Junt amb el Conan, cada cop s'apropen més a trobar els Homes de Negre i a sintetitzar un contra-verí. "Potser" (teoria meva) tenia un xicot a l’FBI que es deia Shuichi Akai (que ara, aquest, l'està buscant...). Sap moltíssimes coses sobre l’Organització que, de moment sembla que no estigui preparada per explicar-les. El que sí que va dient són frases d’allò més filosòfiques i tètriques.

- Home del bigoti negre: Kogoro Mouri. Pèssim detectiu pare de la Ran que, gràcies als coneixements del Conan, s'ha convertit en un famossíssim detectiu. Li agrada molt la beguda i les dones i, sobretot, la cantant Yoko Okino. Separat de la seva dona Eri Kisaki perquè cuinava molt malament (la Ran sempre prova de totes les maneres possibles que es reconciliïn). Però sembla que algú misteriós ha robat els arxius policials de tots els casos del Kogoro. Per culpa dels talls que van fer en els últims nous capítols de Conan (TOTS els finals dels capítols [aquells que sortien rere l’ending] van ser tallats ), els catalans no vam poder veure en l’anime com el Shuichi Akai espiava l’agència del Kogoro (minuts de 00:12 a 00:14) des del carrer (això no ho considero spòiler, perquè és una cosa que en teoria hauríem d’haver pogut veure. Però per culpa dels talls que va fer la distribuïdora en els últims nous capítols, ens ho vam perdre...), tot i que, en realitat, qui va robar els arxius va ser la Vermouth, per saber tots els casos en què podria haver estat implicat l’Araide per saber-ne més d’ell.

- Home de les ulleres i els cabells blancs: Professor Hiroshi Agasa. És el veí científic del Shinichi. Va ser ell qui va acollir el Shincihi i la Haibara encongits. Gràcies als seus invents, el Conan i la Lliga de Detectius Júnior en general poden resoldre totes les investigacions (gràcies als seus dards anestessiants -que els té al seu rellotge-, fa adormir el Kogoro i, usant el llaçet transformador de veu, el Conan es fa passar com si parlés el Kogoro i així el Shinichi resol els casos "com si el Kogoro els estigués resolent". També ha inventat un monopatí que funciona amb energia solar per perseguir els dolents; unes ulleres transmissor que mostren la posició del localtizador que hagi insal•lat el Conan en el lloc necessari, o també els microcomunicadors especials de la Lliga de Detectius júnior -a través d'ells es poden comunicar i trobar-. També ha desenvolupat unes sabates súper-xut, amb què la potència muscular del peu augmenta al màxim -podent xutar barres d'acer contra els dolents-. Entre altres).

- Conan Edogawa (vegi's explicació de Shinichi).

- Heiji Hattori. Resident d’Osaka. Si Shinichi és el "Detectiu de l'Est", el Heiji és el de "l'Oest". Fill de Heizou Hattori, inspector general de la policia d'Osaka, és una de les poques persones (tan sols la Haibara, l'Agasa, els seus pares i ell) que coneixen de la veritable identitat del Conan (ho va descobrir gràcies als seus dots de detectiu). Tot i que mai acaba de superar el Shinichi, junt amb el Conan resol els casos més difícils. Cada cop que duu al Conan, al Kogoro i a la Ran a Osaka, passen desastres...

- Kazuha. (Més que) amiga del Heiji. Des de petits han estat molt units (una vegada, jugant a les golfes, el Heiji i la Kasuha es van quedar lligats amb unes esposes del pare del Heiji, un junt amb l'altre. En perdre la clau, aquell dia es van haver de banyar junts). En un principi estava gelosa de la Ran, perquè pensava que ella estava enamorada del Heiji. Però en arreglar-se el malentès, es van fer molt bones amigues.



Misteriosos:

- Jodie Saintemillion. La nova professora d’anglès, de l’escola Teitan. Sembla força misteriosa i, igual que la Vermouth, utilitza la frase “A secret makes a woman woman”. Per culpa dels talls, l’espectador català no va poder veure com la Jodie parlava amb ‘algú per telèfon’ dient “A aquest cas el direm Rotten Apple, la poma podrida”, ni fent diverses coses que semblen indicar que la Jodie espia algú (final que no ens van posar de l’últim capítol que van emetre, el 300)... Serà ella la Vermouth? I a qui espiava era la Vermouth, que es temia que anava disfressada de doctor Araide; i és que la Jodie Saintemillion o, més ben dit, Jodie Sterling, és de l’FBI.

- Shuichi Akai. El vam veure en el cas de l’autobús de les bombes, i l’hem anat veient de tant en tant d’una manera molt misteriosa. Altre cop, però, per culpa dels talls dels nous capítols no vam poder veure unes coses encara més misterioses (amb “targeta” es refereix a ‘objectiu’...), o com espiava l’agència del Mouri. En realitat, també és de l’FBI, i es va trobar la Ran quan van anar el Shinichi i ella a Nova York. Això sí, sembla que una persona “bona del tot” no és. Té una punteria increïble.

- James Black. El vam veure en un capítol on el confonien amb un americà propietari d’un circ. No tindria res de sospitós a menys que haguéssim pogut veure el final tallat (on el Shuichi diu que ha vingut a buscar algú que el va deixar... I plorarà llàgrimes de sang... O.O). En realitat, és algú important de l’FBI.

---
Gràcies, Padfoot, per la idea, i per algunes de les fotos (beneït capítol 425 ;D).
HpConan l’ha editat per darrera vegada el dia: dv. gen. 11, 2008 7:49 pm, en total s’ha editat 8 vegades.
Harry Potter no era un noi normal per moltes raons. Per començar, perquè l'època de l'any que menys li agradava eren les vacances d'estiu. Després, perquè tenia moltes ganes de fer els deures. A més, era bruixot.

Avatar de l’usuari
Ary
Cap de Departament
Cap de Departament
Entrades: 434
Membre des de: dc. des. 08, 2004 7:00 am

Entrada Autor: Ary »

moltes gracies!!!! gracies per posar aket tema que m´agrada molt i m´agrada molt detectiu conan i tambe gracies per posar els spoilers d´aquesta manera aixi no es poden veure a simple vista i es molt millor, quan pugui ficare alguna imatge...... i tambe si algu li interesa puc ficar els links del emule de les pelicules.

Avatar de l’usuari
lapot
President/a de la Confederació Internacional
President/a de la Confederació Internacional
Entrades: 500
Membre des de: dj. abr. 14, 2005 9:42 pm
Ubicació: Entre el llibres de la biblioteca
Contacta:

Entrada Autor: lapot »

ooooo, detectiu conan lo millor del mon!! lo millor!!
molt bona les descripcions dels personatges hpconan! be nomes dir que es una de les millors series que he vist en tota ma vida i que es la millor millor del mon!!! mare meva tothom coneix detectiu conan: te un momument i tot ma pareix..molts cops al google he vist una estatua de ferro..pero no me le guardat mai i ara no us la podre ficar...punyeta.. :x pero eso.. que es la millor serie tot i ke no tinc tots els volums que han sortit pero weno..que xi que es la millor.!!
Lapot&Roger J.Potter, Bibliotecaris Oficials de la Web.

Avatar de l’usuari
Padfoot
Membre d'Honor de la Conselleria
Membre d'Honor de la Conselleria
Entrades: 1878
Membre des de: ds. abr. 30, 2005 7:28 pm

Entrada Autor: Padfoot »

Uooooh super mega tema de l'HpConan again!! :mrgreen: :mrgreen:

T'ha quedat de conya l'explicació, els spoilers queden molt ben posats i les fotos són genials (sobretot algunes en especial :lol: :lol: )

A veure quin dia arriba el beneït capítol 425 al 3xl i pots treure tots els spoilers :wink:

Apart d'en Kaito, t'has deixat la Sonoko i en Megure i companyia ehh :wink:

Jo tinc especial predilecció per en Heiji i la Kazuha, m'encanta quan es barallen :lol: :lol: Què monus que són :heart: xD I en Takagi i la Sato tambéeee :lol: :lol:

Molts segur que ja coneixeu la meva deria d'anar penjant fotos per tot arreu oi? :lol: :lol:

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Ary, lo dels links de l'emule millor que si algú els vols te'ls demani en privat, que ningú ens pugui dir després que promovem activitats ilegals :wink:

Imatge
Padfoot l’ha editat per darrera vegada el dia: dv. jul. 28, 2006 11:43 pm, en total s’ha editat 1 vegada.

Avatar de l’usuari
HpConan
1r Orde de Merlí
1r Orde de Merlí
Entrades: 1362
Membre des de: dv. maig 23, 2003 2:00 am

Entrada Autor: HpConan »

Home, clar, en faltarien molts... XD
Després posaré un psot de secundaris, va. Amb tots el polis i coses. XD

Bf... Docns espero que no ens faltin gaire pel capítol-beneït. XD
Les dues penúltimes imatges no han sortit.

Efectivament, hi ha un poble (el del naixament de l'Aoyama, crec) que té tot d'estàtues de ferro de Conan. XD El Shinichi esperant a la sortida d'una biblioteca, el noséquè a noséon... A veure si hi fem una quedada. :lol: :lol:

EDITAT: Gràcies al Jomast, els spòilers ara són invisibles del tot (només els interessats ho podran subratllar).
Harry Potter no era un noi normal per moltes raons. Per començar, perquè l'època de l'any que menys li agradava eren les vacances d'estiu. Després, perquè tenia moltes ganes de fer els deures. A més, era bruixot.

Avatar de l’usuari
roni
1r Orde de Merlí
1r Orde de Merlí
Entrades: 1254
Membre des de: dc. des. 22, 2004 7:00 am
Rang: Mort Vivent
Ubicació: A l'altre costat del vel...
Contacta:

Entrada Autor: roni »

Uoo!! Jomas tpower!!! Què crack!!! Bé, Marc.... Clap Clap Clap!!! (aplaudeixo) Quina currada!!! I a més inclús jo me l'he llegit! XD I he anat subrallant... XD Una mica pal, i pot ser que m'hagi deixat algo, no ho volia subratllar tot que fa mal als ulls.... bé, no sé que dir... és molt bo! Buenu... meri, m'encanten les fotus, ja hi son totes al forum del conan??? XD Bé, Hatxe ets una màquina XD Hauries d'escriure una fic! Segur que la norma de les 3 pàgines la cumpleixes a raja tabla XD
la c!!!!!!!! Que ningú recorda xD
Imatge
La meva ff: El nou mag

La meva ciutaaat!
I la indústria xD

Avatar de l’usuari
Jomast
1r Orde de Merlí
1r Orde de Merlí
Entrades: 1292
Membre des de: dg. nov. 10, 2002 1:00 am
Rang: Tècnic
Contacta:

Entrada Autor: Jomast »

juer que currat Conan!! felicitats :D

M'encanta la Ai Haibara la seva arrogància i misteri 8)

El que no m'agrada de conan és que sembla que passaran mil milions de capítols i dels homes de negre,i no en sabem quasi mai res :roll: . Almenys ara gràcies als spoilers del Dr. Conan sé algo més :D :ballar: :ballar: :ballar: :clap: :clap:

Avatar de l’usuari
HpConan
1r Orde de Merlí
1r Orde de Merlí
Entrades: 1362
Membre des de: dv. maig 23, 2003 2:00 am

Entrada Autor: HpConan »

Què massoca. xD Mira que llegir-te els spòilers. XD

Doncs m'hi vaig matar per trobar el color del post, per fer-ho invisible. En una web de codis de colors, anar provant un munt de colors per veure quin era... Al final vaig trobar un de molt semblant, però ara ja està. XD
llàstima que els links es vegin normals... :lol: :lol: Ara ja sabeu tres noms d'Homes de Negre més. :mrgreen: :mrgreen: :boohoo:

En breu... Secundaris. Ya en vídeo y DVD a partir del 14 de setiembre. Chan Chan.
:roll: :P
Harry Potter no era un noi normal per moltes raons. Per començar, perquè l'època de l'any que menys li agradava eren les vacances d'estiu. Després, perquè tenia moltes ganes de fer els deures. A més, era bruixot.

Avatar de l’usuari
lapot
President/a de la Confederació Internacional
President/a de la Confederació Internacional
Entrades: 500
Membre des de: dj. abr. 14, 2005 9:42 pm
Ubicació: Entre el llibres de la biblioteca
Contacta:

Entrada Autor: lapot »

be jo tmb ficare algunes de les imatges que mes magraden:


Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge




els millors: en shinichi per suposat jojo, en heiji hattori, tmb.. en kaito ooo tmb..tots estan molt bons jojo. no pero es que mencaten!!! pero be es una serie fantastica.

PD: les imatges les he ficat peques..perque aixi no es distersiona la pagina. espero que us agradin
Lapot&Roger J.Potter, Bibliotecaris Oficials de la Web.

Avatar de l’usuari
Ary
Cap de Departament
Cap de Departament
Entrades: 434
Membre des de: dc. des. 08, 2004 7:00 am

Entrada Autor: Ary »

dons jo ficare un video!!!!! el vaig pujar ja fa un temps perque a una amiga meva li agradava es un ending mes endavan posare un altre video.
per cert... qui vulgui les pelicules que me les demani amb un mp encara no les tinc pero quan m´ho demaneu ho busco rapidament i us ho enviare tambe per mp.



Soc la primera persona que posa un vidio???? quina ilu!!! (si es k si clar)

Avatar de l’usuari
lapot
President/a de la Confederació Internacional
President/a de la Confederació Internacional
Entrades: 500
Membre des de: dj. abr. 14, 2005 9:42 pm
Ubicació: Entre el llibres de la biblioteca
Contacta:

Entrada Autor: lapot »

be acabo de anar al kiosc per veure si tenien el conan 53 ( a sortit ya? si no?...) i be encomptes de conan me comprat una revista.. YUKIKO..be es una revista de anime per noies... de noies.. be un noi tmb se la pot comprar.. i be.. i a 4 posters: un de conan, un altre de CCS, un altre de ramna i laltre de inu..pero el que mes ma cridat la atencio es la portada. DETECTIVE CONAN, i surt una fotu molt xula del conan i de la ran:

novetats: ( em fa pal traduir)xD
Pronto, Detective Conan en DVD:
Y la gran noticia...blablabla... En el pasado Salon del Comic, Jonu Media anuncio que en octubre sacara a la venta la primera temporada de Detective Conan. Serà un digipack (aixo que es?) con alrededor de 26 episodios incluyendo los audios castellano, en catalan, i en japones, asi como subtitulos, extras, y algun regalito.
------------------------------------------
a mes a mes tmb explica les relacions amoreses.que be aixo ya ho sabem tot. no?
Lapot&Roger J.Potter, Bibliotecaris Oficials de la Web.

Avatar de l’usuari
Mizuno_Miaka
Alumne/a de 2n
Alumne/a de 2n
Entrades: 60
Membre des de: dc. abr. 12, 2006 7:58 pm

Entrada Autor: Mizuno_Miaka »

ja ha sortit la YUKIKO?? que bé! l'edició passada també venia un poster de Mentantei Conan i d'inuyasha. Ja aniré a comprar-me-la.

HpConan quina matada! Soc tan burra que m'he llegit els spoilers jejej El Hattori, el Shinichi i el kaito kid són els millors!! m'encanten!! Si podeu fiqueu més fotos que són chulissimes!!

apa dew!!

Avatar de l’usuari
lapot
President/a de la Confederació Internacional
President/a de la Confederació Internacional
Entrades: 500
Membre des de: dj. abr. 14, 2005 9:42 pm
Ubicació: Entre el llibres de la biblioteca
Contacta:

Entrada Autor: lapot »

la edicio pasada de yukiko no me la vaig voler comprar... mira... pero esta motl be la revista..pero ho trobo injust aixo de : La revista de anime para chicas...ui queda..fatal.. home i jo conec a nois que es miren sakura...i osigui que.. no se ho me trobat molt molt injust.pero weno.

respecte als spoliers..no mels he llegit.. pero estic mes tentada... esperarem... hpconan: com els saps els spoliers? pregunta tonta pero per curiositat..
Lapot&Roger J.Potter, Bibliotecaris Oficials de la Web.

Avatar de l’usuari
Ary
Cap de Departament
Cap de Departament
Entrades: 434
Membre des de: dc. des. 08, 2004 7:00 am

Entrada Autor: Ary »

Si!! surtira en dvd en el proxim salo del manga ja ho sabia jo... diuen que tambe estara en catala!!!.be... aqui fico un altre video ... primer parlen un ratet en japones despres el conan surt fen una cosa i aixo... buenu ja u veureu vosaltres mateixos. (em comprare la revista a veure que tal)

Avatar de l’usuari
lapot
President/a de la Confederació Internacional
President/a de la Confederació Internacional
Entrades: 500
Membre des de: dj. abr. 14, 2005 9:42 pm
Ubicació: Entre el llibres de la biblioteca
Contacta:

Entrada Autor: lapot »

ooo, quina gracia de video.. tenia entes que en conan cantava fatal XDXD

be jo tmb vull penjar algun video de tant en tant.


pero estic buscant algun de shinichi ran...i be de moment no trobo res xulo..pero ja ficare alguna cosa.
Lapot&Roger J.Potter, Bibliotecaris Oficials de la Web.

Respon