És realment Harry Potter el protagonista de la saga?

Comenta els personatges.
Regles del fòrum
Recordeu a escriure com a mínim 4 línies.
Recordeu-vos d'argumentar les coses sempre que pugueu.
Totes les Normes del fòrum
Bloquejat
Avatar de l’usuari
marta_ginny
Cap de Departament
Cap de Departament
Entrades: 443
Membre des de: ds. jul. 14, 2007 1:00 pm
Rang: Ravenpuff
Ubicació: Asteroide B-612

És realment Harry Potter el protagonista de la saga?

Entrada Autor: marta_ginny »

Ja sé que quan veureu aquest tema pensareu: és clar que sí! Però jo crec que podria no ser-ho per unes quantes raons.

Primer de tot, que tinc un profe de català que li encanta HP, i per les característiques que té un protagonista en tot llibre, segons ell (que en teoria ha de tenir raó) en Harry no hi acaba d'encaixar, i no es descobreix qui és realment fins al setè. El protagonista és sempre el que porta la narració, tot passa per culpa d'ell (o gràcies a ell), i en Harry es podria considerar que és com "una joguina" (perdó per l'expressió) a mans d'altres bruixots que li han planejat la vida.

Ara la pregunta seria, si no és el Harry, qui és?

Jo hi he trobat quatre opcions:
Primer de tot, poc possible, tenim la Lily. És cert que si no hagués sigut per ella, si no hagués mort per salvar el Harry, tot s'hagués acabat i no hi hagués hagut història. Depèn de com t'ho miris, es pot considerar que tot ha passat per culpa seva. Però si fem cas al profe, es descobreix que es va sacrificar per ell al primer llibre. Per tant, no se sabria al setè, sinó al primer.
Segon, també poc possible, tenim la Trelawney. Si ella no hagués fet la profecia, l'Snape no l'hauria sentit, i no li hauria dit al Voldemort, que no hauria corregut a matar al Harry, i la Lily no s'hauria hagut de sacrificar, i tots contents (menys els lectors que ens quedem sense història). Però això es descobreix al 5è.
Tercer, ja entrant en les més possibles, i com a més obvi (el primer que penses si et diuen que no és el Harry), tenim a Voldemort. Si ell no hagués decidit anar per aquell camí, la Trelawney no hagués fet la profecia, per tant, l'Snape no l'hauria sentit i no li hauria dit. I si no hagués matat el James i la Lily, res no hauria passat. Per tant, tot passa per culpa seva. Però això de la profecia es descobreix també al 5è.
I, com a última opció, la que em sembla més possible, tenim a l'Albus Dumbledore. Si ell no hagués parlat amb la Trelawney aquell moment i en aquell lloc, res no hauria passat. Si ell no li hagués pres la capa al James, el Voldemort no els hauria trobat i res no hauria passat. Si no s'hagués mort per pròpia voluntat, ara el mort seria en Harry i tot hauria acabat malament. Si en Harry, en Ron i l'Hermione aconsegueixen sobreviure i treure l'entrellat de tot al setè és gràcies a ell. També és qui descobreix les relíquies de la Mort i els set horricreus i qui ajuda a en Harry durant els set llibres. I si anem per parts... si no hagués creat amb el Flamel la Pedra Filosofal, no tindriem primer llibre. Si no hagués ajudat el Harry a no ser expulsat al segon, segurament els llibres s'acabarien allà. Si no hagués dit el que va dir a l'Hermione al tercer, no s'haurien salvat el Sirius ni el Bécbrau. I no cal parlar de que va contractar el Llopin. Ara mateix no recordo què fa al quart, a part d'organitzar el Torneig dels Tres Bruixots i contractar el "Murri". Al cinquè, fa tot el possible perquè en Harry aprengui oclumència, i moltes coses més. Al sisè, dóna la vida, li fa classes particulars al Harry, li explica tot el que ha descobert del Voldemort... no es poden ni comptar totes les coses que fa al sisè. I al setè, encara que no estigui viu, és la clau perquè tota la història s'acabi bé. I, a més, si ho pensem bé... tota la història es descobreix al setè.

Apa, ara opineu i digueu-me si penseu que tinc raó!

1 pto
Marta

PD ja sé que potser algú em dirà que també ho podria ser l'Snape, però em sembla que no. No us puc explicar per què, però em sembla que no.
They're supposed to be, you blithering idiot! Now go and do something constructive. Find Peeves! ...Yes, Peeves... Haven't you been complaining about him for a quarter of a century?

La Crida d'Avalon
http://www.harrypottercat.cat/mostra.php?titol=824

Avatar de l’usuari
lunalovegood
Alumne/a de 6è
Alumne/a de 6è
Entrades: 248
Membre des de: dl. nov. 21, 2005 9:03 pm
Ubicació: a la sala comuna (em toca d ravenclaw, no?) fent el mandra i am el cap a la lluna...

Re: És realment Harry Potter el protagonista de la saga?

Entrada Autor: lunalovegood »

Ostres!
No sé si ho he entès del tot bé, és una pregunta un xic complicada.

La veritat és que t'anava a dir... jo crec que és l'Snape! XD però si tu creus que no... (jo crec que ho podria ser perquè, en realitat, ell hi és durant tota la història, fins i tot és una de les causes per la qual la Petúnia li té tírria a sa germana! es mor al final del setè. Podríem considerar que el llibre és la càrrega que ha de suportar l'Snape, veient dia sí dia també el fill de la dona que va estimar i que va morir per culpa seva, i del seu pitjor enemic. Crec que ell, així com el Dumbledore, és un personatge que no acabem de conèixer fins al final, que no acaba de ser rodó fins a l'últim llibre).

Deixant l'Snape a banda, jo em decantaria cap al Dumbledore perquè tinc la sensació de que ho tenia tot planejat i que tot passa a causa i gràcies a ell. Fins i tot després de la seva mort, continua, d'alguna manera, sent-hi.
No crec que sigui per casualitat que el segon fill del Harry es digui Albus Severus, no?

Voldemort, tot i que és un personatge principal, no crec que sigui el protagonista. Si de cas, ell és l'antagonista, no? A més, es passa mitja saga semi desaparegut... (encara que també es podria dir que els llibres ens narren els intents de Voldemort de tornar al poder... buf, com més hi penso, més difícil se'm fa eliminar les diferents opcions! :boig2: )
L'única que estic segura que no és és la Trelawney, ja que no apareix fins al segon llibre.

I quina sort que tens de tenir un professor així! La meva només està enamorada de Josep Pla... :cry:
-Però aquest jugador corpulent de Hufflepuff li pren la bomba, no recordo com se diu, em sembla que Bibble... No, Buggins
-Es diu Cadwaller! -exclamà la professora McGonagall al costat de la Luna

Avatar de l’usuari
ullal
Alumne/a de 4t
Alumne/a de 4t
Entrades: 128
Membre des de: dt. ago. 18, 2009 11:42 am
Nom: Neus
Rang: Cànid
Ubicació: En un lloc massa lluny del paradis

Re: És realment Harry Potter el protagonista de la saga?

Entrada Autor: ullal »

Diga-li al teu profe que estic molt enfadada amb ell!!!

A veure, partin de la base que la saga és diu Harry Potter i... com pot dubtar que és el verdader protagonista? val diu que en Harry és un titella a mans d'altres bruixots. en aquest punt i estic minimament dacort. hi ha un pla superior que ell desconeix, i altres bruixots el porten per on volen. pero presindint d'aquest punt, que ja el justificaré més endavant, és pot dir que en una novela i per extenció en una saga els persontages s'organitzen en plans paral.lels i concentrics.

és a dir per una banda tenim els protagonistes i per l'altre els antagonistes. i dins aquest dos plans hi ha sempre un protegonista, uns personatges principals, els secundaris i els extres.

aixi el protegonista seria en Harry i l'antagonista en Voldemort.
els principals serien en Ron, l'hermione i en dumbledore i l'exercit del fenix contra els cavallers de la mort importants (belatrix, malfoy)
etc.

aixi la teoria del teu profe no cuadra ja que la Lily i la Trawelay no tenen antagonistes i el d'en Dumbledore seria en Grindewlow i el de l'snape en James. i obviament si en la relacio voldemort- harry i ha un de bo que defença els ideals del narrador i un de dolent esta clar qui és l'antagonista i el protagonista.
he dit que l'antagonista den dumbledore seria en grindelow i no en voldemort ja que per mi entre el protegonista i l'antagonista hi ha d'haver una relacio especial que no s'estableixi amb cap altre personatge de la historia.

i per ultim, i reprenen el primer punt, dir que a hp1 és en Harry qui decideix protegir la pedra perque creu que l'snape la vol. a hp2 és en harry qui obre la cambra secreta, a hp3 decideix que no matin en ben, a hp4 s'emporta en cedric al cementiri, a hp5 és ell qui els obliga a anar a la conselleria, a hp6 demana a en dumbledore acompanyarlo a buscar l'horricreu, a hp7 és en el que pren més decisions primer a no anar a hogwarts, buscar els horricreus en comptes de les reliquies, estar disposat a morir i un cop semi mort a retornar per matar en voldemort.
o sigui que em sembla una mica frivol dir que no pren decisions. en tot cas potser les pren condicionat per la situacio i per les persones que l'envolten. pero qui les pren és ell i pertant podria dir sabeu què que jo em quedo a la sala comuna fent bondat i sense implicar-me en res. pero no ho fa.

pertant i pertot aixo la meva sentencia és Harry Potter és l'unic protagonista de la serie Harry Potter encara que esta envoltat de personatges principals de luxe.

p.d espero que hagi quedat clar i ben exposat que no l'he rellegit i no se si s'entendrà molt bé.
pd2: ja era hora que obrisis un tema del teu profe. tot i que no hi estic dacort i que preferiria. com l'agatha que s'identifiques amb cualsevol altre personatge i no l'snape sha de reconeixer que pot ser una passada tenir un profe tant friki.
Després de 19 dies i d'una bona dossis de vergonya i sentiment de culpa ja hi ha nou capítol de l'Autèntica Historia d'en Harry Potter. Sigueu benevolents i llegiu i comenteu-lo molt. Gràcies.

Avatar de l’usuari
Marta Potter Weasley
Alumne/a de 6è
Alumne/a de 6è
Entrades: 249
Membre des de: dg. jul. 12, 2009 8:57 pm
Nom: Marta
Rang: Futura dona del Daniel Faraday
Ubicació: Al cau!

Re: És realment Harry Potter el protagonista de la saga?

Entrada Autor: Marta Potter Weasley »

Home, jo crec que hi ha gent (com el teu professor) que es monta masses paranoies, xD. Jo crec que en un bon llibre no tot ha de passar per causa d'algú, en la saga d'HP passa tot per culpa o grasies a moltes persones, i crec, moltes coses han estat cosa del Harry. A més no crec que un personatge principal hagi de tenir les mateixes característiques a tots els llibres, i crec que el Harry és bastant protagonista, no sé com explicar-ho.. que ell és especial, és el famós, és ell qui passa les aventures, és a ell a qui vol matar el voldemort, és ell el qui surt a la professia, etc. És per això que es veu clarament que és el protagonista, tot i que molaria un llibre que el protagonista no fos aquell personatge especial, sinó un Ron o Hermione respectius, xD

Per cert, jo també vui profes que llegeixin HP!! Vueno no em puc queixar del profe de català nou que ens fa fer coses super guais, però és que amb la de l'any passat no feiem re.. i com que la de castellà era super guai i feiem coses que molavem molt em feia ràbia que m'agradés infinitament més la classe de castellà que la de la meva llengua. Per sort ara és totalment el contrari, xD
Marta Potter Weasley l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. maig 11, 2010 7:36 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
PÀGINES ARRANCADES!! amb l'anna_lovegood

Nova fic en solitari: Escarabats

Petons de:
Marta Potter Weasley

Excalibur
Nou/va Alumne/a
Nou/va Alumne/a
Entrades: 9
Membre des de: dj. set. 17, 2009 3:13 am

Re: És realment Harry Potter el protagonista de la saga?

Entrada Autor: Excalibur »

Quan m'estava llegint els posteriors llibres, em adonava que els llibres no eren la història només d'en Harry però d'en Dumbledore també. Això es veu més clarament en el setè, en el qual l'autora revela el passat d'ell, i perquè ell i el seu germà no parlen, i la seva relació amb en Grindelwald (o, al menys aspectes del seu relació, ja que després de la publicació dels llibres l'autora va revelar encara més!) Veiem no solament el que va patir n'Albus durant el seu joventut, però, més important, la culpa que va motivar la seva oposició -- més fervent que la de qualsevol altre bruixot -- a la pujada al poder d'en Voldemort.

Las fantasies èpiques solen tenir un personatge que serveix com a mentor del protagonista -- el Merlí, el Gàndalf, els personatges sovint misteriosos que apareixen en la vida del protagonista per a guiar-lo. Però crec que en Dumbledore té un paper més gran en els llibres de Harry Potter que sol tenir els seus homòlegs en altres èpiques. Ell va guiar en Harry durant tota la història, fins i tot desprès de la seva mort. A més a més és clar que, fins quan en Harry actua sol, el Dumbledore anticipa les seves accions (com per exemple quan permet que Harry s'enfronti amb en Quirrell en el primer llibre).

Tot i així crec que no es pot dir que en Dumbledore és el protagonista de la història. Potser que sigui el pitjor enemic d'en Voldemort, i es pot argumentar que el conflicte central de la història és el entre aquells, però el personatge amb qui els lectors passen el més temps és en Harry. Veiem la guerra pels ulls d'en Harry, i durant els desenllaços dels llibres, excepte els cinquè i sisè, en Harry està sol. A més, és per en Harry que els lectors se senten empatia, la major part del temps. Jo diria que, malgrat la importància d'en Dumbledore, és en Harry que és el protagonista.
Excalibur l’ha editat per darrera vegada el dia: dj. oct. 29, 2009 2:59 am, en total s’ha editat 1 vegada.

Avatar de l’usuari
Porcupintí-na
Alumne/a de 7è
Alumne/a de 7è
Entrades: 288
Membre des de: dl. juny 29, 2009 9:02 pm
Nom: Maria
Ubicació: Mussoleria

Re: És realment Harry Potter el protagonista de la saga?

Entrada Autor: Porcupintí-na »

Sí, té sentit això, Excalibur, :think:

Ah, per cert amb lo de "fervent" m'he adonat que parles millor el català que jo xDDDD
"-Escolta, ¿Per què li dius Porc, al mussol?- va preguntar el Harry al Ron.
-Perquè el meu germà és burro-va dir la Ginny- En realitat es diu Porcupintí."

QUINA NIT TAN JOIOSA, LA D'AVUI!

Excalibur
Nou/va Alumne/a
Nou/va Alumne/a
Entrades: 9
Membre des de: dj. set. 17, 2009 3:13 am

Re: És realment Harry Potter el protagonista de la saga?

Entrada Autor: Excalibur »

Porcupintí-na ha escrit:Ah, per cert amb lo de "fervent" m'he adonat que parles millor el català que jo xDDDD
:mrgreen: Ets molt amable. Realment, vaig trobar aquella paraula en el diccionari. Necessitava una traducció per "fierce".

Avatar de l’usuari
ullal
Alumne/a de 4t
Alumne/a de 4t
Entrades: 128
Membre des de: dt. ago. 18, 2009 11:42 am
Nom: Neus
Rang: Cànid
Ubicació: En un lloc massa lluny del paradis

Re: És realment Harry Potter el protagonista de la saga?

Entrada Autor: ullal »

ei excalibur sempre es una alegria veure't per aqui...

tens més rao que un sant, però el mateix protegonisme que adquireix en Dumbledore al seté llibre (a tota la saga en te i molt) també l'adquireix l'Snape. és en el seté llibre on el coneixem realment i a on podem donar significat a les seves accions passades.

el seté llibre és un arrodoniment de tots els personatges, si fos un llibre sol potser si que podriem dir que en Dumbledore n'és el protegonista però al ser una saga queda clar que ho és en Harry. de fet la historia comença amb ell i acaba amb ell.

espero que tots aquest arguments disuadeixin el profesor de la marta...
Després de 19 dies i d'una bona dossis de vergonya i sentiment de culpa ja hi ha nou capítol de l'Autèntica Historia d'en Harry Potter. Sigueu benevolents i llegiu i comenteu-lo molt. Gràcies.

Excalibur
Nou/va Alumne/a
Nou/va Alumne/a
Entrades: 9
Membre des de: dj. set. 17, 2009 3:13 am

Re: És realment Harry Potter el protagonista de la saga?

Entrada Autor: Excalibur »

ullal ha escrit:tens més rao que un sant, però el mateix protegonisme que adquireix en Dumbledore al seté llibre (a tota la saga en te i molt) també l'adquireix l'Snape. és en el seté llibre on el coneixem realment i a on podem donar significat a les seves accions passades.
Sí que tens raó, en Les Relíquies de la Mort descobrim molt del passat de l'Snape. Potser que és perquè no m'ha caigut mai bé l'Snape, però el seu passat no em interessava gaire. (Per a mi es insuportable que un professor tracti a un nen així, i encara que a moltes persones el personatge de l'Snape és molt fascinant, per això jo no podia aguantar-lo.) Però a més no m'interessa molt això de l'amor perdut; el que motiva el Dumbledore és, per a mi, més interessant i menys clixé.

De totes maneres, és clar que tens raó; si decidim, a base de que el passat del personatge d'en Dumbledore influeixi tant l'argument dels llibres, que ell sigui el protagonista dels llibres, estem en una posició incòmoda, perquè tot això es pot dir de l'Snape també. (Espero que podreu llegir aquesta oració tan llarga!) És encara altra raó concloure que en Harry és el protagonista real!

Avatar de l’usuari
hp_hedwig28
Alumne/a de 2n
Alumne/a de 2n
Entrades: 60
Membre des de: ds. maig 08, 2010 10:58 pm
Nom: Clàudia
Rang: jrrt
Ubicació: Barcelona, Vallès Oriental, (capital) Granollers, eso.

Re: És realment Harry Potter el protagonista de la saga?

Entrada Autor: hp_hedwig28 »

marta_ginny ha escrit:Ja sé que quan veureu aquest tema pensareu: és clar que sí! Però jo crec que podria no ser-ho per unes quantes raons.

Primer de tot, que tinc un profe de català que li encanta HP, i per les característiques que té un protagonista en tot llibre, segons ell (que en teoria ha de tenir raó) en Harry no hi acaba d'encaixar, i no es descobreix qui és realment fins al setè. El protagonista és sempre el que porta la narració, tot passa per culpa d'ell (o gràcies a ell), i en Harry es podria considerar que és com "una joguina" (perdó per l'expressió) a mans d'altres bruixots que li han planejat la vida.

Ara la pregunta seria, si no és el Harry, qui és?

Jo hi he trobat quatre opcions:
Primer de tot, poc possible, tenim la Lily. És cert que si no hagués sigut per ella, si no hagués mort per salvar el Harry, tot s'hagués acabat i no hi hagués hagut història. Depèn de com t'ho miris, es pot considerar que tot ha passat per culpa seva. Però si fem cas al profe, es descobreix que es va sacrificar per ell al primer llibre. Per tant, no se sabria al setè, sinó al primer.
Segon, també poc possible, tenim la Trelawney. Si ella no hagués fet la profecia, l'Snape no l'hauria sentit, i no li hauria dit al Voldemort, que no hauria corregut a matar al Harry, i la Lily no s'hauria hagut de sacrificar, i tots contents (menys els lectors que ens quedem sense història). Però això es descobreix al 5è.
Tercer, ja entrant en les més possibles, i com a més obvi (el primer que penses si et diuen que no és el Harry), tenim a Voldemort. Si ell no hagués decidit anar per aquell camí, la Trelawney no hagués fet la profecia, per tant, l'Snape no l'hauria sentit i no li hauria dit. I si no hagués matat el James i la Lily, res no hauria passat. Per tant, tot passa per culpa seva. Però això de la profecia es descobreix també al 5è.
I, com a última opció, la que em sembla més possible, tenim a l'Albus Dumbledore. Si ell no hagués parlat amb la Trelawney aquell moment i en aquell lloc, res no hauria passat. Si ell no li hagués pres la capa al James, el Voldemort no els hauria trobat i res no hauria passat. Si no s'hagués mort per pròpia voluntat, ara el mort seria en Harry i tot hauria acabat malament. Si en Harry, en Ron i l'Hermione aconsegueixen sobreviure i treure l'entrellat de tot al setè és gràcies a ell. També és qui descobreix les relíquies de la Mort i els set horricreus i qui ajuda a en Harry durant els set llibres. I si anem per parts... si no hagués creat amb el Flamel la Pedra Filosofal, no tindriem primer llibre. Si no hagués ajudat el Harry a no ser expulsat al segon, segurament els llibres s'acabarien allà. Si no hagués dit el que va dir a l'Hermione al tercer, no s'haurien salvat el Sirius ni el Bécbrau. I no cal parlar de que va contractar el Llopin. Ara mateix no recordo què fa al quart, a part d'organitzar el Torneig dels Tres Bruixots i contractar el "Murri". Al cinquè, fa tot el possible perquè en Harry aprengui oclumència, i moltes coses més. Al sisè, dóna la vida, li fa classes particulars al Harry, li explica tot el que ha descobert del Voldemort... no es poden ni comptar totes les coses que fa al sisè. I al setè, encara que no estigui viu, és la clau perquè tota la història s'acabi bé. I, a més, si ho pensem bé... tota la història es descobreix al setè.

Apa, ara opineu i digueu-me si penseu que tinc raó!

1 pto
Marta

PD ja sé que potser algú em dirà que també ho podria ser l'Snape, però em sembla que no. No us puc explicar per què, però em sembla que no.


Una amiga meva a la qual li agarda molt HP (s'ha llegit la col·lecció sencera tres cops) pensa el mateix que tu que al setè llibre és on entens el significat de tots els elements que han anat sortint al llarg de tota la saga.

Jo no puc opinar res perquè encara vaig per la pàgina 200 i pico sel sisè llibre i 86 del setè. (ella, la meva amiga em deixa els llibres de HP perquè me'ls pugui llegir).
Imatge

Avatar de l’usuari
marta_ginny
Cap de Departament
Cap de Departament
Entrades: 443
Membre des de: ds. jul. 14, 2007 1:00 pm
Rang: Ravenpuff
Ubicació: Asteroide B-612

Re: És realment Harry Potter el protagonista de la saga?

Entrada Autor: marta_ginny »

M'alegro de que la gent encara passi per aquí!
A veure si et pots acabar el llibre i dius el que en penses.
Encara estic esperant el dia que el profe em digui que és membre de hpcat i ha llegit aquest fòrum xD
They're supposed to be, you blithering idiot! Now go and do something constructive. Find Peeves! ...Yes, Peeves... Haven't you been complaining about him for a quarter of a century?

La Crida d'Avalon
http://www.harrypottercat.cat/mostra.php?titol=824

Avatar de l’usuari
Agatha Black
Membre del Wizengamot
Membre del Wizengamot
Entrades: 662
Membre des de: dt. jul. 01, 2008 3:40 pm
Rang: Gryffindor. Res més a afegir.

Re: És realment Harry Potter el protagonista de la saga?

Entrada Autor: Agatha Black »

Jo, sincerament, crec que tot això ho ha liat el teu profe, perquè no estic gens d'acord amb la definició de "protagonista" que t'ha donat.

De fet, el protagonista és aquell sobre el qual recau l'acció. No el que es tira a sobre l'acció, sinó el que queda atrapat a sota i ha de fer el que pot per sortir dels merders. I això no ho dic jo; ho diuen la gran majoria de les històries que ens han precedit, però no des de fa quatre dies, estic parlant de la majoria d'històries des del principi dels temps.

Agafa l'Odissea, per exemple. Protagnista? Ulisses. Tot comença perquè els Déus s'enfaden i no li permeten tornar a casa. I tot el que es troba no ho busca ell, pobre home; li vénen les desgràcies a sobre i prou.

Agafa més exemples de l'antiguitat. La majoria d'històries clàssiques dignes d'esmena parlen d'herois, que normalment eren nois que per alguna raó tenien un talent fora del normal i de cop i volta els pobres es veien embolicats en uns merders de c'a l'ample.

Agafa Hamlet de Shakesperare, per exemplificar més. El protagonista és Hamlet, però tot passa perquè té un tiet descerebrat que li mata el pare rei, li fot les culpes a ell i es posa a governar perque yo lo valgo. I ara vés a recuperar el tron. A Macbeth passa més o menys el mateix, que en realitat les que fan que passi tot són les bruixes, que són personatges secundaris. I Romeu i Julieta... els pobres l'únic que fan és estimar-se, però allà el que hi ha és un munt de gent embolicant la troca de tal manera que al final s'adonen que amb un punyal acaben abans.

Què més et puc posar d'exemple... El senyor dels anells. Qui li va manar al Frodo fotre's allà enmig? Ningú, el molt desgraciat només va ser al pitjor lloc en el moment menys idicat, i apa, recorre't la Terra Mitja per destruir l'anell de poder.

Alguna cosa més actual... La guerra de les Galàxies. Quan el pobre Luke Skywalker va néixer, ja li tenien la festa preparada... que si el teu pare ta, el teu pare qual... apa, carrega-te'l, que si no ho fas tu, no ho farà ningú.

Al Harry li passa igual que a tots aquests. És más de lo mismo! Un noi desgraciat, que ha tingut una infància difícil, que veu que no encaixa al seu voltant i de cop i volta ZAS! Resulta que tens un enemic mortal i que ets l'únic capaç de salvar el món. Apa, aquí tens una vareta, una capa i una escombra i espavila't.

I així estem. :mrgreen:

És clar que després ells han de prendre decisions i fer el que els sembla més correcte, però, de fet, el Harry pren moltíssimes decisions durant la saga... jo crec que segueix el prototip de protagonista a més no poder... No sé què opinareu la resta...

O vas entendre malament el que va dir el profe... o el paio aquest no s'entera! XD (és clar que, què pots esperar d'algú que té l'Snape com a model a seguir... ¬¬) XD
Imatge

Bloquejat