El Retorn dels Black - Pròleg
AvatarEscrit per Antares_Black
Enviat el dia 01/09/2016 a les 00:43:16
Última modificació 24/09/2017 a les 18:49:48
Tots els capítols de El Retorn dels Black
impresora Versió per imprimir
Pròxim capítol >


Pròleg

Com anem, lectors!

       Aquesta és la meva fanfiction més personal: El Retorn dels Black. Es tracta d'una llarga sèrie de capítols d'un relat íntim i, en part, autobiogràfic. Intenta ser fidel a la informació que tenim de l'Univers de Harry Potter i de la seva continuació. Tanmateix, com a fanfiction, conté alguns canvis, elements d'altres històries, d'inventats, de canviats... Respecta els fils ja teixits però amb plantejaments i personatges propis o ampliats.

       El propòsit d'aquesta història és doble. L'un és millorar la meva l'expressió literària (com un precedent d'altres projectes novel·lescs), que voldria perfilar i enriquir, tant la trama, com la redacció. I l'altre és aquesta història que vull dur a terme dins l'Univers de Harry Potter, que espero que us agradi.

       És a dir que voldria que comentéssiu tot allò que no us acabi de fer el pes, al llarg de tota la fanfiction. Qualsevol minúcia. Sobretot, no us calleu les crítiques negatives. No us demano tampoc que em tombeu la moral, però que em feu notar els meus punts flacs i si teniu idees per millorar-los, seran d'allò més benvingudes!! (em reservo el dret de seguir les propostes o no ;))

       No sé pas quina acollida tindrà el Retorn dels Black i per això estic molt nerviós!

       M'agradaria agrair als integrants d'aquest fòrum, perquè m'heu inspirat en les meves noves històries i m'heu animat a mostrar el que escric. Us dedico la història!

       He de dir que, de fet, havia escrit un text al lector més llarg... però era massa sensibler i estúpid o sia que l'he tallat i resumit...

 

Desitjo que us agradi molt la fic i que la seguiu amb entusiasme i amb molt de gust! I ara, prou de xerrera i a llegir!

 

Antares

------------------------------------------------------------------------ -----------------------------------------
 

 

El Retorn dels Black

(Pròleg)

 & nbsp;     La Noble Nissaga dels Black semblava extingida, després de la mort dels seus últims membres durant la Segona Guerra Màgica. Tanmateix, va passar el que ningú no s'hauria imaginat: que la seva sang reial s'hagués perpetuat en secret, per donar llum enmig de la bellesa imponent dels boscos i de les muntanyes dels majestuosos Pirineus.

 

       L'enamorament d'aquell que no havia tingut temps d'aprendre a enamorar-se li va aportar la nit més màgica de la seva vida; però un abisme de realitat els separava. Amb l'objectiu d'amagar-se de la terrible guerra que es desfermava al món a la darreria del segle XX, la bruixa va fugir tristament sense el seu estimat a l'exili. La guerra entre el Bé i el Mal devastava tant la comunitat màgica com el món muggle, i molts dels danys van ser irreparables... A recer del temps amb l'ajuda de la màgia, la bruixa va poder criar el seu fill a Artineu, un poblet català dels Pirineus Orientals.

       Els seus records al costat d'aquell que havia estat, en tan poc temps, el més autèntic de la seva existència quedaren soterrats en el seu cor, que es féu de gel i hermètic. Els seus llavis no es desclourien per parlar-ne, segellant el secret d'aquella tràgica història d'amor...

       D'aquesta manera, l'hereu de la sang de l'ancestral Nissaga va créixer sense haver conegut el seu pare, i allunyat completament del seu passat i de la seva història.

 

* * *

       Respectant l'Estatut de Secretisme davant dels muggles, va créixer com qualsevol altre nen entre la màgia. Va estudiar a l'Escola de Màgia de Pirinë i es reunia, així com ho feia la seva mare, amb la comunitat màgica de la zona. Quan va acabar els estudis de màgia, ell i una noia muggle del poble es van enamorar i, convivint amb gran mesura amb la vida muggle, van tenir una filla. L'última del llinatge dels Black.

       Mentre que ell havia portat una vida tranquil·la i mai no havia sentit cap inquietud respecte els seus orígens; la seva filla tenia ambicions i creixia amb la necessitat vital de saber d'on venia.

       Després de la seva incansable insistència, als deu anys va aconseguir que els seus pares accedissin a traslladar-se al Regne Unit. Ella volia estudiar a la mateixa escola de màgia on havia estudiat la seva família i recuperar la vida que tenia la impressió que la guerra li havia negat.

 

       Hogwarts estava a punt de rebre novament un membre de la família Black...

 

 

------------------------------------------------------------------------ -------------------------------------

------------------------------------------------------------------------ -------------------------------------

 

   I, amb aquest pròleg, ja teniu un tastet d'El Retorn dels Black!

   Us podeu imaginar com pot anar la història? Podeu especular...

Comenteu ^^

   Antares


Llegit 907 vegades


Pròxim capítol >

 


Comentaris
Envia un comentari!: Per comentar has d'estar registrat. Registra't és gratuït ;-)


AvatarAgatha Black Moderador/a 1194 comentaris01/09/2016 a les 12:52:59
#26892Tinc 8 fanfictions i un total de 193 capítols

JA HA COMENÇAT! JA HA COMENÇAT LA HISTÒRIA DEL 2016 DE L'ANTARES! PENSAVA QUE NO ARRIBARIA MAI!

Hahaha, vale, calma, calma. 

Molt bé, em sembla que ja veig més o menys per on vas, amb això, perquè em recorda el teu personatge d' El Mapa de Magatotis. Imagino que dec anar encaminada. ^^

Com a pròleg està molt bé, però se m'ha fet molt curt! Espero que els capítols a partir d'ara siguin més llargs (segur que sí, els pròlegs ja les tene,n aquestes coses). M'hagués agradat que haguessis penjat el primer capítol juntament amb aquest, però com que sé que tens la intenció d'anar-ho penjant en temps real potser és que esperes que arribi el dia en què passi el primer capítol. (O potser el primer capítol és King's Cross i esperes a les 11 del matí, que haurem d'agafar el tren?) Editat: això ja m’ho has aclarit, però t’ho poso igual perquè ja ho havia escrit)

El que sí que m'ha fet una mica de cosa és la casual semblança de la història d'aquest pròleg amb una branca argumental secundària que tinc pensada per la meva FF dels magatotis. És evident que és casual, perquè no n'haviém parlat mai, i jo porto anys deixant anar pistes sobre el tema a les meves FF però no n'havia parlat mai directament encara. Potser és un línia argumental menys atípica del que m'havia imaginat ^^' (De fet, com que estic donant voltes al tema de si canviar en final que tenia pensat pels magatots o no, potser també canvio aquesta línia argumental, no vull que s'assembli massa a res de ningú altre!). Ja en parlarem un dia i t'ho explico!

Aquest nom de Pirinë em sona! Eh que aquesta escola surt a alguna altra FF? T'ho ha deixat algun dels escriptors d'aquí, oi?

Bé, pel que fa a la part crítica: El pròleg està molt bé, ben explicat, ben plantejat, el llenguatge com sempre molt cuidat i m'agrada molt que giri al voltant de la família Black! Em fa curiositat saber qui és la noia que fuig (és un personatge cànon o teu?). Per com ho has explicat (“aquell que no havia tingut temps d’enamorar-se”) entenc que el noi és el Sirius, però ella no sé qui podria ser. És molt intrigant, m'agrada molt! 

També et volia preguntar per què has triat la localització aquesta tan específica del poble dels Pirineus, Artineu, perquè com que has decidit traslladar tota la família al Regne Unit, el poble ja no apareixerà més, (perquè l'hereva Black no hi passarà ni tan sols els estius). Em sembla un detall molt concret si després no té més rellevància. O sí, que n'hi tindrà? És que en cap moment no menciones el nom dels personatges però sí que dónes nom tant al poble on viuen com a l’escola de la zona, i trobo que això copsa l’atenció del lector, que especifiquis alguna cosa amb nom propi. Si ha de tenir importància en la historia em sembla molt bé! Si no… no ho sé, jo potser no ho hagués especificat tant. A no ser que el poble tingui certa importància per a tu com a escriptora. En aquest casi sí que em sembla bé que ho mencionis, com per deixar una part de tu en la història. Només volia fer notar que tant Artineu com Pirinë criden molt l’atenció del lector; si és el que buscaves, està bé!

Sí que hi ha una cosa que he notat, però: No em surten els números! Dius que la bruixa fuig a la darreria del segle XX. Entenc per tant, que parlem de la segona guerra màgica, del 1995 al 1998. També entenc que aquesta història està escrita en temps real, i que per tant succeeix el 2017. Si la bruixa marxa en la segona guerra i té el fill a Artineu, vol dir que, com a molt aviat, el nen va néixer el 95, i al 2017 tindria 22 anys (més o menys l’edat del Teddy Llopin, que va néixer durant la segona guerra). No veig com un noi de 22 anys pot tenir una filla d’11 que comenci Hogwarts.... A no ser que la bruixa marxi durant la primera guerra màgica (els anys 70), o bé que quan marxi durant la segona guerra el nen ja estigui crescudet i tingui uns 10 anys o així. És clar que aquest cas el Sirius sabria de la seva existència, no? Podries explicar com va ben bé la cosa? Segur que ho tens pensat correctament, però tal com ho has explicat no dec haver acabat d’entendre-ho bé!

I crec que ja no et puc comentar res més! Tinc moltes ganes de llegir el proper, espero que no t’agafi el tren com a mi! Però si et passa, no passa res, tampoc! Vas fent i el fet que la FF passi en el passat també et permetrà veure-la amb més perspectiva i fer-hi sortir coses del món muggle, si vols (perquè ara l’estàs escrivint ambientant-la en el futur).

Fins aviat! Tinc moltes ganes de llegir tot això! ^^
AvatarAntares_Black 379 comentaris02/09/2016 a les 13:38:38
#26896Tinc 9 fanfictions i un total de 43 capítols

Quin comentari! Llarg i fantàstic!

Tant d'esperar... espero que vagi bé!

Sí, té a veure amb el personatge del Mapa de Magatotis, però hi ha moltes coses que no. És cert que vaig fer el del Mapa pensant en aquest, però no hi pensis gaire perquè et confondràs...

És curtet, ja ho sé! Però és un pròleg; ja veuràs que els propers capítols seran més llarg i més complets. De fet, sí que volia que fos en temps real, però l'u de setembre es va allargar tant que al final sembla que durarà tot el mes (tinc pensat penjar cada setmana).

Sobre la teva branca argumental... em sembla que ja sé a què et refereixes. Quan llegia senyals a la teva fic d'una suposada relació d'en Sírius, em vaig espantar una mica, perquè no volia que se solapessin coses. De tota manera, jo fa temps que ho tinc pensat (i suposo que tu també) i no n'hem parlat: m'imagino que cadascú anirà per coses diferents. A més, jo enlloc no dic pas que es tracti d'en Sírius... i potser no ho fem servir amb els mateixos objectius. En podem parlar i mirem a veure com ho deixem.

Pirinë és l'escola de màgia dels Pirineus que van crear la lluna_de_plata i en ròmulus_llopin per una fic que comparteixen (que fa temps que està inactiva). Vaig pensar que si volia parlar d'una escola d'aquí (justament dels Pirineus, que és el que jo volia tractar) estava bé que ho aprofités i els ho vaig demanar.

Ui, la noia que fuig!! Ja es veurà més endavant. El que puc dir, de moment, és que és evidentment l'àvia de protagonista.

Amb això d'“aquell que no havia tingut temps d'aprendre a enamorar-se” és prou significatiu d'en Sírius, sí, però bé podria ser algú altre (amb aquella família...).

És cert que aniran al Regne Unit, però el poble d'Artineu continuarà tenint un cert paper. A més, cal que conegueu d'on ve, com era la seva vida d'abans. I tinc pensat que molt més endavant hi haurà alguna tornada... Sí, Artineu és un detall concret, però té raó de ser. El nom dels personatges no el volia dir encara en el pròleg. M'agrada que hagi copsat l'atenció del lector, perquè era precisament la idea era que causés aquest efecte. D'altra banda, per a mi com a autor també té importància.

Ah! Vet aquí et secret del temps! Però això és una deducció molt precoç! No pensava que es veiés tan de seguida! Evidentment hi ha un forat en la qüestió temporal. Pensa que tu t'ho mires des de fora, tens una perspectiva exterior. Els personatges de la història hi són dins i encara els costarà més de lligar caps. Hi ha moltes preguntes i moltes respostes en aquest mateix pròleg. Et puc dir que el fill neix a Artineu.

Doncs em fa por, eh, que m'agafi el tren, però crec que podré anar aguantant, a veure! I tens tota la raó que escriure ambientat al passat és més fàcil que no pas al futur, que és el que he anat fent.

I moltes gràcies pel teu comentari llarg!! ^^

Antares
AvatarCass Ross 292 comentaris04/09/2016 a les 11:48:05
#26901Tinc 9 fanfictions i un total de 17 capítols

Penso el mateix que la Gee!! Una de les primeres coses que vaig pensar quan em vaig adonar que era u de setembre era que tu penjaves el primer capítol de la teva fanfiction tan esperada. I ja és aquí!! Quina sorpresa adonar-me que ja l’havies penjat.

Anem pel principi, la portada m’agrada molt! I quan dius a la nota d’autor que és un relat íntim i autobiogràfic.... Uhm, a veure quina una en tens pensada!

Pel que fa el capítol, m’ha agradat molt. És molt interessant la teva manera d’escriure, perquè és fàcil d’anar llegint però a la vegada hi ha la teva manera de narrar, amb metàfores i... vaja, el teu estil! (No sé molt com explicar-ho, haha)

Els Black! Són la meva família preferida de tot el món màgic (per si algú encara no se n’havia adonat...). Em sembla molt guai, que sigui una història d’un descendent perdut. Penso que en general (després de llegir moltes fanfics), la trama d’un fill perdut dels Black (normalment és en Sirius, perquè aish, és un Rondador) està molt vista. Així doncs espero que ens sorprenguis! De moment ja em sembla diferent que en comptes de ser el fill sigui la néta, i quan remarques que potser no és en Sírius, el pare... En fi, crec que ho sabràs fer de manera original.

M’ha fet molta gràcia que aparegués l’Escola de Màgia de Pirinë, perquè ja recordava que hi havia una altra fanfic per aquí que són els que se la van inventar (em sembla que tinc aquesta fanfic pendent de llegir-la, a veure si la trobo). I el fet que el poble on estigui situat sigui molt especificat... A mi m’agraden, aquestes històries que són vagues en el que ens interessa (nom dels personatges, etc) i precises en coses (que potser als lectors ens poden semblar) supèrflues, com el nom del poble i l’escola. Potser no és tant superflu... Ja ho veurem, perquè encara queden molts capítols a la vista!

Pel que fa als anys. Quan vaig llegir la història per primera vegada, em va passar com la Gee, que diu que pensa que hi ha forats en el temps... (Suposo que també va influenciar que vaig pensar que “la terrible guerra que es desfermava al món a la darreria del segle XX” era la segona guerra màgica, la dels llibres d’HP.) Després em pensava que ho havia entès més bé, però ara n’estic segur com per explicar-t’ho. Ja m’esperaré!

Has dit, al principi, que acceptes les crítiques negatives sense que t’enfonsem la moral. T’has adonat que si t’enfonsem la moral ens quedarem sense història i potser això no ens interessa? És broma, és broma. El que vull dir és que ja ens coneixes, no ens dediquem a arruïnar la seguretat del personal, només a criticar els punts flacs de la història. Si som bones persones.

Doncs d’aquest capítol, que la veritat hi ha poca cosa a comentar, penso que l’únic defecte que hi ha és que és massa curt. Entenc el teu punt de vista, que és un capítol introductori i ja aniràs penjant els següents més endavant (que suposo que seran més llargs). Però, personalment, com a lector m’hagués agradat que també haguessis penjat el primer capítol, per tenir més coses a comentar (portes molt i molt de temps fent-nos esperar amb la història haha) i poder-nos endinsar una miqueta més en la història. Però en fi, un detall menor ^^

Fins el pròxim capítol!! (Perquè en penges un per setmana, oi? Oi?)

Cass
AvatarAntares_Black 379 comentaris06/09/2016 a les 15:36:08
#26902Tinc 9 fanfictions i un total de 43 capítols

Hola!

Sí, jo també ho esperava molt! Ara que no us decebi! Gran repte!

Oh, mercès per fixar-te en la portada! M'agrada posar-ne i sempre està bé que s'hi fixin. Havia de ser una cosa senzilla però significativa; alhora que no havia de donar gaire pistes. I vaig optar per una vista del Cadí i una de Hogwarts separades per una franja amb el títol, perquè és el pas de viure a Artineu a anar a estudiar a Hogwarts.

El que passa és que vaig tenir problemes amb la mida. Es continua veient molt gran i, a més, va perdre resolució en reduir-la. Però, bé, almenys apareix, que també em podria fer quedar pitjor... xD

Com bé diu la nota de l'autor, és íntim i autobiogràfic. Però són detalls que no sé si vosaltres notareu. Són elements de la meva experiència (real, mental i ideal). Sobretot en els personatges (que és una de les coses que he cuidat més), miro de crear-los una atmosfera d'història, tarannà i relacions socials en base a coses que he viscut o que he imaginat. En el primer capítol no ho veureu perquè surten personatges “del passat” però quan arribem a Hogwarts ja tindreu el gust de conèixer-los.

Els Black també són la meva família preferida! Que hagi de ser la néta és una qüestió de trama. A més, no volia repetir-me amb protagonistes orfes. Crec que el fet d'anar a un internat ja ens dóna prou llibertat per desenvolupar el personatge amb independència (tots sabem que els pares sempre fan certa nosa). Que l'antecedent sia o no un magatotits no és una preferència per mi. No és pas el meu fort, aquesta part (que no vol dir pas que no m'agradi). Ja veurem qui és, qui diuen que és i com tira endavant tot plegat...

El que té de bo la fic original de l'Escola de Màgia de Pirinë és que passa aquí, a les terres catalanes!! I això és genial! La llàstima és que només té quatre capítols i no en van seguir penjant més... M'agradaria molt que seguissin. Tanmateix, en la meva fic només parlo de Pirinë per referir-me a l'escola del lloc (i això que segur que és apassionant). Vull dir que l'objectiu no és casar les coses entre les dues fics. Això sí, pel que fa el seu contingut, jo la recomano molt: http://www.harrypottercat.cat/fanfictions/ff/699/pirin.html

No, com li deia a la Gee, el poble sí que és important. Artineu és inventat (com deveu haver notat), però veureu que apareixeran algunes referències geogràfiques (com el fet que es pugi veure una part del Cadí). No serà mai un lloc concret (perquè no vull que se situï a enlloc conegut), però sí que pretenc que tingueu present una zona de referència. Una mica com Solitud (és clar que jo no vull cometre l'error de donar noms...).

No hi ha forats en el temps perquè sí. Efectivament, aquí hi ha un misteri. Sembla que les coses no quadrin pel que fa el temps, però hi ha un motiu. Vull dir que no serà com El Senyor dels Horricreus, situat en un moment dels temps indeterminat; sinó que les coses s'aniran lligant a mesura que avancem.

Això m'ha fet molta gràcia!: «T’has adonat que si t’enfonsem la moral ens quedarem sense història i potser això no ens interessa?».

Com que ja sabeu que sóc així d'inconstant i de desequilibrat... no us sorprengui, que el primer capítol serà llarg. Així per descompensar les coses xD No, no. A partir d'ara els capítols seran més llargs. Només era el pròleg que seria curt. A tall d'introducció. I ja tenia pensat no posar el primer capítol juntament amb el pròleg! Penseu que hauria perdut aquests comentaris vostres!!

La idea és penjar cada setmana! Dijous 8 en tindreu el primer capítol!

Fins aviat!

Antares
AvatarUnapersona 207 comentaris29/10/2016 a les 18:27:10
#26976Tinc 6 fanfictions i un total de 39 capítols

Arribo una mica tard, però mira, més val tard que mai! ;) El primer que m'ha cridat l'atenció ha estat la portada. No sé si l'altra portada impressionant que recordo és d'una ff teva o és d'algú altre, però el cas és que m'ha agradat. M'encanten els Pirineus!

El nom "Artineu" m'agrada. Això que sigui "art i neu" sona poètic. És real? (a Google no he trobat res, però els Prinineus tenen una pila de pobles minúsculs).

Tinc molta curiositat per saber qui és la noia, perquè que jo recordi no s'esmenta cap enamorament entre un Black i una altra persona. El Black podria ser el Sirius, però vés a saber. Segurament serà algú amb el cognom Black, però si no recordo malament els Malfoy i els Tonks tenen ascendència Black, oi?

Per cert, està molt ben escrit ^_^

Quan pugui continuo!
AvatarAntares_Black 379 comentaris01/11/2016 a les 01:09:15
#26979Tinc 9 fanfictions i un total de 43 capítols

Unapersona:

Oh! Hola!

Em fa molta il·lusió que t'hagis posat a seguir la fic!

La portada! Sí que me'n vas comentar coses, de la portada! Em sembla que va ser amb la fic d'A través del diari. M'agrada que et fixis en les portades! ^^

Artineu és un poble inventat. De fet, el nom el vaig idear a partir de fonètica. Vaig intentar cercar combinacions de sons que em suggerissin certs sentiments (és clar que potser això fora de mi no es deu notar xD) i Artineu (amb la e oberta) era perfecte. Va ser una casualitat que fos com art i neu, però quan ho vaig veure em va agradar. També té sentit i és bonic.

Tinc una idea molt clara de com és Artineu, tant la seva imatge com la seva idiosincràsia. I li vaig donar una localització geogràfica si fa no fa precisa. Volia que tingués una atmosfera molt real i creïble, i si t'has preguntat si era un poble real és que la cosa ha funcionat! :)

Ui! Qui és la noia, ja ho veuràs!! És el cor de la història! Així que no en puc dir res!

Podria ser en Sírius, sí. Potser en Regulus... com es comenta per aquí. Però, bé, ja ho anirem veient...

Els Malfoy i la Tonks tenen ascendència Black, sí. La Narcisa, l'esposa d'en Lucius Malfoy, és germana de la Bellatrix i de l'Andròmeda Black. La Tonks és filla de Ted Tonks i de l'Andròmeda.

M'alegro que t'agradi!

Continuo i et responc també el proper comentari!

Antares
AvatarArwen Black Moderador/a 155 comentaris25/04/2019 a les 22:04:24
#27363Encara no he escrit cap fanfiction

D'aquí una pila d'anys potser haurà vingut més gent a comentar i en perspectiva la meva tardança semblarà no res... 

M'agrada el nom Artineu, ben trobat! Pel que fa a Pirinë, és una bona pensada crear una escola de màgia per aquí a prop, aviam si li dóno una ullada a la fic 🙂

Deixaré les teories familiars per més endavant. Lo del temps que comenten per aquí dalt només es pot explicar amb un reculatemps! Ho he encertat? Haha

Respecte a la imatge de portada, queda molt Black aquesta lletra, m'agrada. Potser puc mirar d'ajudar-te a fer-la més petita sense que perdi qualitat, si encara ho vols fer.

Un bon començament! M'agrada la frase del que no havia tingut temps d'enamorar-se.

A veure si em poso al dia aviat.
AvatarAntares_Black 379 comentaris13/05/2019 a les 21:19:51
#27364Tinc 9 fanfictions i un total de 43 capítols

«D'aquí una pila d'anys potser haurà vingut més gent a comentar i en perspectiva la meva tardança semblarà no res...»

Hahaha Segur que sí! Però no et preocupis: val més tard (que no ho és!) que mai. I a mi m’encanta llegir els vostres comentaris! ;)

Que bé que t’agradi el nom del poble. A mi també m’agrada molt.

La fic de Pirinë estava molt bé, sobretot a nivell imaginatiu. Fa temps que la vaig llegir, però el que recordo que no era especialment detallada a nivell de redacció, però m’encantaven les diverses situacions que anaven relatant. Al principi et van presentant els personatges que aniran a Pirinë: la seva circumstància, que eren totes molt diferents. Ui, i la directora! (I els noms!) I també que parlés d’entrades màgiques secretes a mercats o a estacions fantasma... Tot es podia portar al dia a dia. Jo anava pel carrer i tot em semblava susceptible de màgia! Hahahaa

Vaig dibuixar l’escut de Pirinë (seguint les indicacions del text), però al final no el van veure mai, els autors... Vaig deixar d’aparèixer pel fòrum... :( És una llàstima. Bé, potser algun dia els ve per seguir-la. Tant de bo!

Quan dius teories familiars, et refereixes a qui són els personatges que apareixen al pròleg?

«Lo del temps que comenten per aquí dalt només es pot explicar amb un reculatemps! Ho he encertat? Haha» Uiii Ja ho veurem! ;)

«Respecte a la imatge de portada, queda molt Black aquesta lletra, m'agrada» El tipus de lletra és MathJax_Fraktur (MathJax_Fraktur), per si t’interessa saber-ho. Trobo que, encara que hi ha lletres que es veuen un xic estranyes (com les v, les A majúscula... Acabo de caure que si vaig canviar la k devia ser per aquest motiu), és un estil que va amb el gòtic. I, com dius, encaixa amb els Black ^^

«Potser puc mirar d'ajudar-te a fer-la més petita sense que perdi qualitat, si encara ho vols fer.» Ah, doncs si saps com fer-ho, es pot provar. Ara ja fa temps que és així i ja m’hi he acostumat, però si es pot fer val la pena mirar-ho. Thanks!

«Un bon començament!» El pròleg situa un xic la línia de la història. Però per saber-ne més has d’atacar els capítols! ;)

«M'agrada la frase del que no havia tingut temps d'enamorar-se.» :’( No sé si dir que és trista o què...

«A veure si em poso al dia aviat.» A veure, que em fa il·lusió llegir-te a veure què et sembla!

Antares